Svijet

Izrael napada izbjeglički kamp Dženin, u Gazi ubijeno najmanje 10.812 Palestinaca, uključujući 4.412 djece

U Gazi se vode žestoke kopnene bitke Hamasa i izraelske vojske. SAD izvele zračne napade u Siriji i Iraku nakon napada na njihove baze. Huti ispaljivali rakete iz Jemena. Izraelski premijer nije za humranitarni prekid vatre, dok u Pojasu Gaze ginu civili. Preko 10.000 Palestinaca je ubijeno, skoro polovina su djeca. UN kaže da Gaza postaje groblje djece.

Lt. Col. Ido walks through a damaged bedroom, which is located, as he claims, above a workshop that was used for weapon production inside a residential building amid the ongoing ground invasion against Palestinian Islamist group Hamas in the northern Gaza Strip, November 8, 2023. REUTERS/Ronen Zvulun EDITOR’S NOTE: REUTERS PHOTOGRAPHS WERE REVIEWED BY THE IDF AS PART OF THE CONDITIONS OF THE EMBED. NO PHOTOS WERE REMOVED.

U Gazi ubijeno najmanje 10.812 Palestinaca, uključujući 4.412 djece
Najmanje 10.812 Palestinaca, uključujući 4.412 djece, ubijeno je u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra, objavilo je ministarstvo zdravlja u Gazi.Medicinski izvori rekli su za Al Jazeeru da je broj mrtvih u izbjegličkom kampu Dženin uslijed izraelskih operacija porastao na devet.

Svjedoci u Dženinu izvještavaju o eksplozijama, najmanje pet samo u posljednjih pola sata, i pripisuju ih naoružanim izraelskim dronovima,piše N1

Izraelske snage su također bacile letke u kojima se navodi da će se racije intenzivirati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh