Svijet

Meksiko se sprema za uragan Otis, opasnost od ‘katastrofalne’ štete

Južna obala Meksika priprema se za uragan Otis u srijedu dok se oluja kategorije 5 kretala prema odmaralištu Acapulco, s opasnošću da izazove “katastrofalne štete”, saopćio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

U saopćenju su naveli kako se očekuje da će oluja doći na obalu rano ujutru, donoseći jake vjetrove i jaku kišu.

Meksička nacionalna agencija za vodu CONAGUA upozorila je na opasnost valova od šest do osam metara kod države Guerrero, gdje se nalazi Acapulco, kao i kod dijelova države Oaxaca, javlja Reuters.

U Guerreru su vlasti pripremali skloništa za nevrijeme, a nacionalna garda rekla je da pomaže u pripremama za spašavanje i evakuaciju.

Ministarstvo odbrane donijelo je plan za slučaj katastrofe prije dolaska oluje, rekao je predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador na društvenim mrežama u utorak navečer, dok su vojnici patrolirali praznim plažama Acapulca,pišu Vijesti


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh