Svijet

Opsadno stanje u Grčkoj: ‘Tražimo vođu Dinamovih huligana, porijeklom je iz Bosne…’

Stigli su prvi rezultati analize mobitela i GPS-a uhapšenih hrvatskih huligana, javljaju grčki mediji

Prema analizi GPS sistema iz mobitela vidljiv je organizirani put huligana iz Hrvatske u Grčku i način na koji su planirali pobjeći.

Oni su na GPS-u tražili rutu do Igoumenitse, Pireja, ali i parkinga u Bariju i Anconi u Italiji. Pritom se čini da su u navigatorovu tražilicu po dolasku u Atenu upisali dvije konkretne adrese: jednu iza Lycabettusa i drugu u središtu Amarousija. Te adrese sada policija istražuje,piše

Pokušava se utvrditi i koliko mobitela odgovara SIM karticama iz Hrvatske te imenima vlasnika, a analiziraju se i mobiteli organiziranih navijača druge ekipe čiji su signali emitirali s istog mjesta.

Još nisu stigli rezultati DNK testova, potvrdio je advokat hrvatskih optuženika Dimitrios Zorbas.

“Do danas nemamo nikakvih rezultata DNK testova. Nadležni nastavljaju istragu u svim pravcima kako bi se otkrio počinitelj smrtonosne tjelesne povrede. Zatražili smo uklanjanje telefonske privatnosti i video snimaka s određenih tačaka, koji su važni za potporu naših tvrdnji”, rekao je za Newsit.

Newsit piše i da je napadu i ubojstvu Michalisa Katsourisa u Grčkoj nazočio vođa hrvatskih huligana prijeklom iz Bosne, ali on i još desetak ljudi su nakon svega uspjeli pobjeći i još uvijek nisu pronađeni. Prema podacima s graničnih kontrola navedeni još nije uspio pobjeći iz zemlje i grčke ga vlasti intenzivno traže.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh