Svijet

Tužilaštvo predložilo suđenje Trumpu 4. marta

Okružna tužiteljka u Georgiji predložila je da suđenje Donaldu Trumpu za pokušaj poništavanja izbornog poraza počne 4. marta 2024. godine..

Donald Trump - BHRT.ba

Okružna tužiteljka u Georgiji predložila je da suđenje Donaldu Trumpu za pokušaj poništavanja izbornog poraza počne 4. marta 2024. godine u jeku kampanje za republikansku nominaciju kandidata za naredne predsjedničke izbore.

Tužiteljka Fani Willis pokrenula je krivični postupak protiv bivšeg predsjednika SAD Donalda Trumpa i predložila datum suđenja koji pada dan prije Super utorka kada birači u više od deset američkih saveznih država biraju republikanskog predsjedničkog kandidata, prenosi Reuters.

Tužiteljka okruga Fulton Fani Willis takođe je predložila da optuženi budu privedeni i da se izjasne o krivici u prvoj nedjelji septembra.

WilLisova je u srijedu podnijela svoj prijedlog u formi sudskog podneska, ali za sada se ni TrUmp lično, ni njegovi advokati nisu oglašavali tim povodom.

Velika porota okruga Fulton u utorak je optužila TrUmpa i još 18 osoba da su pokušali da ponište poraz na izborima 2020. godine od aktuelnog američkog predsjednika Joea Bidena.

Trumpu bi u martu trebalo da se sudi u odvojenom slučaju u New Yorku, gdje je optužen za falsifikovanje poslovnih dokumenata u vezi sa isplatama izvršenim jednoj porno glumici da bi šutila o njihovoj navodnoj aferi.

Zatim bi u maju Trump trebalo da se pojavi pred federalnim sudom, po optužnici koju je podigao specijalni tužilac Jack Smith, za navodno ilegalno zadržavanje povjerljivih predsjedničkih dokumenata i opstruisanje napora vlade da ih preuzme sa Trumpovog imanja na Floridi Mar-a-Lago, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh