Svijet

Ukrajina objavila da je povratila dva kilometra teritorije

Ukrajinske snage napredovale su dva kilometara oko Bahmuta, epicentra borbi na istoku zemlje, objavila je zamjenica ukrajinskog ministra odbrane.

Ukrajina - REUTERS

„Neprijatelj je pretrpio velike gubitke u ljudstvu. Naše odbrambene snage napredovale su dva kilometra kod Bahmuta“, rekla je Gana Maljar u saopštenju objavljenom preko društvenih mreža.

Dodala je da ukrajinske snage nisu izgubili nijedan položaj oko Bahmuta ove nedjelje.

Još juče su ukrajinski zvaničnici govorili da su ukrajinske snage kontranapadima u Bahmutu prisilile neke od ruskih trupa da se povuku.

Rusko ministarstvo odbrane je u saopštenju juče navelo da izjave pojedinaca preko Telegrama oko prodora na nekoliko mjesta na liniji fronta „ne odgovaraju istini“, prenosi BBC.

„Opšta situacija u zoni specijalne vojne operacije je pod kontrolom“, navelo je rusko ministarstvo, koristeći svoj izraz za invaziju, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh