Svijet

Strašna oluja pogodila Njemačku: Srušena stabla, uništeni krovovi, oštećene zgrade, jaka tuča…

Oko 30 zgrada i nekoliko vozila oštećeno je u oluji koja je pogodila njemački grad Mainz u petak navečer. Stabla koja su u opasnosti od urušavanja moraju ukloniti vatrogasci, navode njemački mediji.

oluja - screenshot

Kada je počela oluja u Ebersheim-Mainzu u petak navečer, nijedna zgrada nije bila sigurna. Od vjetra, kiše i tuče oštećeno je ukupno 25 objekata: crjepovi su odletjeli u zrak, a urušila se krovna konstrukcija jedne staje.

U jednom vrtu vjetar je dignuo u zrak vrtnu kućicu koja je potom udarila u potkrovlje druge kuće.

Srušena stabla i jaka tuča također su teško oštetili zgrade i vozila u južnom dijelu Mainza.

Vatrogasne ekipe i dalje rade uklanjanju posljedica nevremena. Stabla koja su u opasnosti od urušavanja potrebno je ukloniti, a oštećene objekte dodatno osigurati.

Nitko nije ozlijeđen u oluji u Mainzu.

Očekuje se kako će vatrogasci tijekom dana sanirati nastalu štetu, navode njemački mediji. prenosi radiosarajevo


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh