Svijet

Bahmut: Stanje teško, ali ruski napadi odbijeni

Situacija oko Bahmuta i dalje je teška, ali ukrajinske snage odbijaju sve ruske pokušaje zauzimanja grada, rekao je zapovjednik kopnenih snaga general pukovnik Oleksandr Sirski.

– Sve neprijateljske pokušaje zauzimanja grada odbili smo topništvom, tenkovima i drugim vatrenim oružjem, rekao je te dodao kako ruska plaćenička skupina Wagner napada iz nekoliko smjerova prokušavajući proboj prema središnjem dijelu grada.

Neki vojni stručnjaci doveli su u pitanje smisao nastavka obrane grada, ali je Sirski rekao da to pomaže da se dobije vrijeme u pripremama za protuofenzivu.

– Pravi heroji sada su branitelji koji drže istočnu bojišnicu na svojim plećima i nanose najveće moguće gubitke, ne štedeći ni sebe ni neprijatelja. Potrebno je kupiti vrijeme za stvaranje zaliha i pokretanje protuofenzive koja nije daleko, rekao je, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh