Svijet

Jake snježne oluje pogodile Oklahomu i Kanzas, više osoba povrijeđeno

Snažne oluje sa široko rasprostranjenim udarima vjetra i tornadima zahvatili su američke savezne države Oklahomu i Kanzas…

snježne oluje pogodile Oklahomu i Kanzas - fena

Snažne oluje sa široko rasprostranjenim udarima vjetra i tornadima zahvatili su američke savezne države Oklahomu i Kanzas, pri čemu je više od deset ljudi povrijeđeno, a neki stanovnici Mišigena suočavaju se sa nestankom struje peti dan zaredom nakon prošlosedmične ledene oluje, prenosi AP.

U Kaliforniji, Nacionalna meteorološka služba saopćila je da će se oluje nastaviti kretati kroz državu do srijede nakon što su stanovnici u nedjelju dobili kratak predah od olujnog vremena.

Oko 32 kilometra južno od Oklahoma Sitija, policijska uprava odgovorila je u nedjelju navečer na štete od oluje na južnoj i istočnoj strani grada Normana.

Zvaničnici u Normanu rekli su da je potvrđeno da je 12 osoba povrijeđeno u vremenskim neprilikama, ali nijedna se ne smatra kritičnom.

Ekipe su obilazile oštećeno područje tražeći druge koji bi mogli biti povrijeđeni. Moguća tornada i široko rasprostranjeni udari vjetra do 144 kilometra na sat prijavljeni su u Oklahomi, sa oborenim drvećem i dalekovodima, zatvorenim putevima i oštećenim kućama u okolini Normana i Šounija.

Tornado je zahvatio područje u blizini grada Liberal u Kanzasu, saopćila je Nacionalna meteorološka služba, a prijavljeno je da je oštećeno više od deset kuća, javila je KSNW-TV. Jedna osoba je zadobila lakše povrede, saopćila je stanica, prenosi Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh