Svijet

Trogodišnjeg dječaka spasioci izvukli nakon što je proveo 22 sata pod ruševinama

Prema posljednjim informacijama koje pristižu, u razornim zemljotresima u južnoj Turskoj i Siriji stradalo je najmanje 4.300 osoba.

Potres u Turskoj - screenshot

Povrijeđeno je još na hiljade ljudi, a mnogi su ostali zatrpani ispod ruševina brojnih zgrada koje su se urušile usljed zemljotresa. Traje ogromna akcija spašavanja, međutim spasiteljima potragu za preživjelim otežava hladno vrijeme, piše Crna-hronika.

Na društvenim mrežama se pojavljuje sve više snimaka iz Turske i Sirije. Na jednom od njih vide se ljudi koje su spasioci uspjeli izvući ispod ruševina, a među njima je bio i trogodišnji dječak. Dječak je bio zarobljen oko 22 sata pod ruševinama zgrade u Malatiji.

Video je na Twitteru podijelio novinar TRT-a Hakan Copur, navodeći da se radi o čudu.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh