Svijet

Nakon masakra u Monterey Parku, sedam ubijenih kod San Francisca

Sedam osoba ubijeno je u pucnjavi na dvije lokacije u gradu Half Moon Bayu, na obali na sjeveru Kalifornije, a čini se da ih je počinila ista osoba, koja je privedena, izvijestile su lokalne vlasti.

hapšenje - n1

Grad Half Moon Bay nalazi se oko 50 kilometara južno od San Francisca.

Policajci koji su se odazvali na poziv na prvoj su lokaciji našli četiri poginule osobe i još jednu ranjenu, a zatim su na drugom mjestu u blizini našli još tri mrtve osobe, rekla je na konferenciji za novinare šerifkinja Christina Corpus.

Obje lokacije na kojima su se dogodili napadi su farme, a kako je izvijestio San Francisco Chronicle, jedna od njih je farma gljiva.

Snimka koju je objavio ABC 7 iz Half Moon Baya pokazuje uhićenje prilikom kojega dvojica muškaraca u civilu i jedan u uniformi, s oružjem u ruci, zapovijedaju muškarcu da iziđe iz automobila. Osumnjičenik za pucnjavu je izišao, srušen je na zemlju i pretražen. Ubrzo je na mjesto događaja stiglo još naoružanih policajaca u uniformi.

U osumnjičenikovu automobilu pronađeno je oružje, rekla je Corpus.

Zadnje masovno ubojstvo dogodilo se prije samo dva dana u Monterey Parku, gdje je u pucnjavi ubijeno 11 osoba.

O pucnjavama je obaviješten i američki predsjednik Joe Biden, napisala je na Twitteru njegova glasnogovornica Karine Jean-Pierre. Predsjednik je “pozvao savezne snage reda da pruže svu potrebnu pomoć lokalnim vlastima”, dodala je. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh