Svijet

Medvedev: Šalju oružje u Ukrajinu da unište Rusiju

Aktuelni zamjenik predsjednika Vijeća za sigurnost Rusije Dmitrij Medvedev (Dmitry) izjavio je danas da slanje teškog naoružanja u Ukrajinu iz zapadnih zemalja ima za cilj uništenje Rusije.

Dovoljno oružja

– Sastanak u Ramštajnu (Ramsteinu), u zračnoj bazi u Njemačkoj i dodjela teškog naoružanja Kijevu ne ostavljaju nikakvu sumnju da će naši neprijatelji u nedogled pokušavati da nas iscrpe, ili bolje rečeno, unište. I imaju dovoljno oružja. Ako bude potrebno, počet će sa proizvodnjom novih. Dakle, nema potrebe za iluzijama – napisao je Medvedev na Telegramu.

On je rekao da je zaključak koji se iz ovoga može izvući, taj da će SAD i njegovi saveznici formirati novi vojni savez u slučaju dugotrajnog sukoba.

Stanje ravnoteže

– Ovo se uvijek dešavalo u historiji čovječanstva tokom dugih ratova. A onda će SAD konačno baciti staru Evropu i ostatke nesretnih Ukrajinaca, a svijet će opet doći u stanje ravnoteže. Osim ako, naravno, ne bude prekasno – rekao je Medvedev, bivši ruski predsjednik.

Oko 50 ministara odbrane i visokih zvaničnika zapadnih zemalja prisustvovalo je u petak sastanku ukrajinske kontakt grupe za odbranu u zračnoj bazi Ramštajn u Njemačkoj, gdje su saveznici Kijeva obećali dalju vojnu podršku zaraćenoj zemlji, ali nisu uspjeli izgladiti podjele u slanju borbenih tenkova, piše Anadolija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh