Svijet

Djevojčica ubila mlađeg brata u SAD-u, potom probudila roditelja i sve priznala

12-godisnja djevojčica nalazi se u pritvoru u Tulsi u Oklahomi, nakon što je nasmrt izbola svog 9-godišnjeg brata. Policija je u priopćenju navela da je osumnjičena djevojčica zadržana u zatvoru za maloljetnike. Policajci su dojavu o događaju dobili u četvrtak kasno navečer, a kad su stigli, bolničari i vatrogasci su već bili “na mjestu događaja i izvodili reanimaciju 9-godišnje žrtve”.

“Policajci su saznali da je jedan od roditelja spavao na katu kada ga je 12-godišnja kći probudila i rekla da je izbola svog 9-godišnjeg brata”, stoji u priopćenju. Dječak je “hitno prevezen u bolnicu i prebačen na operaciju”, ali je ubrzo podlegao ozljedama.

Osumnjičena 12-godišnjakinja je potom lišena slobode i smještena u Obiteljski centar za maloljetnike. Policijska krizna jedinica za djecu vodi istragu ubojstva, a vlasti još uvijek nisu objavili detaljnije informacije o identitetu osumnjičene djevojčice i žrtve, piše CNN.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh