Svijet

Jezivi detalji, muž nestale Srpkinje u SAD-u pretraživao “kako se riješiti tijela”

Stižu novi detalji o misterioznom nestanku Ane Walshe, majke troje djece porijeklom iz Srbije kojoj se u SAD-u izgubio svaki trag, a sve više toga upućuje na to da je ubijena

Kako smo ranije prenijeli, uhićen je Brian Walshe (46), suprug nestale Ane. Osumnjičen je zasad za kazneno djelo dovođenja u zabludu policajaca tijekom istrage. No čini se da bi se suprug nestale 39-godišnjakinje mogao suočiti i s puno ozbiljnijim optužbama.

U kući Briana i Ane Walshe u Cohassetu u saveznoj državi Massachusetts istražitelji su pronašli dokaze koji bi mogli upućivati da je Ana zapravo ubijena. U podrumu kuće, potvrdio je ured okružnog tužitelja, pronađeni su nož i tragovi krvi.

Njeni kolege prijavili su njen nestanak 4. 1., nakon što se nije pojavila na poslu, otkrile su vlasti. Policija je danima tragala za njom na području oko njihove kuće u Chassetu, gradu 30-ak kilometara jugoistočno od Bostona.

Pretraživao je kako se riješiti tijela
Kako prenosi CNN, istražitelji su pronašli upite za pretraživanje u internetskim zapisima Briana Walshea za “kako se riješiti tijela žene od 52 kilograma”

U ponedjeljak navečer, istražitelji u potrazi za mogućim tijelom Ane Walshe kopali su po smeću u Peabodyju, gradu oko sat vremena vožnje sjeverno od Cohasseta, prema izvoru koji je izravno upoznat s istragom.

Traka za mjesto zločina također je postavljena izvan i oko kontejnera koji se nalaze u stambenom kompleksu u blizini kuće majke Briana Walshea u gradu Swampscott, oko 35 km sjeverno od Bostona, dodao je izvor. Brian Walshe tvrdio je da je otišao posjetiti majku nakon nestanka supruge, rekli su istražitelji, prenosi CNN.Policija sad smatra da je Walshe namjerno otezao istragu te davao pogrešne informacije samo kako bi kupio vremena i policiju naveo na krivi trag.

“Činjenica da mu je postavljeno konkretno pitanje i da je dao neistinit odgovor koji je odveo istražitelje s tog područja uzrokovala je jasno kašnjenje u potrazi za nestalom osobom, Anom Walshe”, kazala je tužiteljica Lynn Beland.

Što je sve muž pričao istražiteljima
Suprug Brian rekao je policiji da je suprugu zadnji put vidio rano ujutro 1. siječnja kada je, kako je ispričala, uzela Uber ili Lyft prema zračnoj luci kako bi odletjela za Washington D.C., gdje radi. Njezini kolege s posla prijavili su nestanak 4. siječnja nakon što se nije pojavila na poslu, rekla je tužiteljica Lynn Beland.

No, policijska istraga otkrila je da nije bilo Uber ili Lyft vožnje na Novu godinu te da se nikada nije ukrcala na let. Otkriveno je i da je signal s njenog mobitela lociran kod kuće u Cohassetu, kasnije istog dana.

Istragom su dovedene u pitanje i još neke tvrdnje koje je iznio Brian Walshe. Naime, on je istražiteljima rekao da je odveo dijete na sladoled 2. siječnja, no snimka s nadzornih kamera pokazala je da je kupio proizvode za čišćenje u iznosu od 450 dolara u Home Depotu tog dana.

Policija je ishodila sudski nalog za premetačinu i u podrumu kuće pronašla krv i oštećeni, krvavi nož, rekla je Beland.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh