Svijet

Premijer Velike Britanije postavio prioritete za 2023.

Britanski premijer Rishi Sunak izjavio je da će njegova Vlada uvijek dati prvenstvo ljudima i pronaći rješenja za ekonomske i zdravstvene probleme, kao i probleme s neregularnim migracijama

Britanski premijer Rishi Sunak izložio je u srijedu svoje prioritete za 2023. godinu, navodeći da će njegova Vlada uvijek dati prvenstvo ljudima i pronaći rješenja za ekonomske i zdravstvene probleme, kao i probleme s neregularnim migracijama, prenosi Anadolu Agency (AA).

U govoru o svojim prioritetima u ovoj godini, Sunak se dotakao izazova s kojima se Britanci trenutno suočavaju i rekao da će njegova Vlada popraviti ekonomiju, smanjiti čekanja za usluge Nacionalne zdravstvene zaštite (NHS) i rješavati problem ilegalnih migracija.

Sunak je također rekao da su smanjenje inflacije za 50 posto, jačanje ekonomskog rasta i smanjenje duga među njegovim prioritetima.

“Moramo imati hrabrosti da se promijenimo,” rekao je Sunak, naglašavajući potrebu da se promijeni način na koji zemlja funkcioniše.

Rekao da će izložiti planove Vlade o svakoj od prioritetnih oblasti.

“Vaši prioriteti su moji prioriteti. Zajedno ćemo izgraditi bolju budućnost”, dodao je Sunak.

Sunak je u oktobru postao 57. britanski premijer Velike Britanije, nakon što je Liz Truss, od koje je prethodno izgubio na unutarstranačkim izborima, podnijela ostavku poslije 44 dana u kabinetu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh