Svijet

AMERIKA SE SMRZAVA, PREKO MILION LJUDI JE BEZ STRUJE: ‘OVO SE DOŽIVI SAMO JEDNOM’

“Ovo nije kao sniježni dan kad ste bili dijete. Ovo je ozbiljna stvar”, poručio je američki predsjednik Joe Biden. 

SAD - Hayat

Naime, zbog snažne arktičke zimske oluje upozorenja su izdana diljem Amerike za više od 135 milijuna ljudi. Područje koje će osjetiti posljedice zimske oluje proteže se sve do Floride i američko-meksičke granice. Nacionalna meteorološka služba (NWS) objavila je da su ovih dana u nekim dijelovima zemlje moguće temperature od -45 stepeni

Upozorili su na veliku opasnost od ozeblina koje nastaju kod smanjenog protoka krvi. Nedostatak tople krvi može dovesti do smrzavanja i pucanja tkiva, a u nekim slučajevima i amputacije. Meteorolozi kažu da bi zimska oluja mogla postati “ciklonalna bomba”.

Američki mediji javljaju o nekoliko smrtnih slučajeva povezanih s lošim vremenom, no uzroci nekih smrti još nisu potvrđene.

Smatra se da je u Teksasu od hladnoće preminuo beskućnik. Službeni uzrok smrti još nije utvrđen, piše BBC.

U Missouriju je SUV sletio s ceste, a jedna osoba je preminula, nakon što se zabio u ledeni brijeg. prneosi “Hayat“.

U Kansasu su tri osobe poginule u tri prometne nesreće.

U Nebraski je zbog uvjeta na cesti 84-godišnjak izgubio nadzor nad vozilom i poginuo.

U samo dva sata mećava je zavila u bijelo dijelove Buffala. A takvo vrijeme moglo bi potrajati do nedjelje, najavljeno je.

Božić je otkazan. Obitelj i prijatelji složili su se da je ovako sigurnije. Imamo dovoljno hrane i zaliha za pet dana”, rekao je lokalni stanovnik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh