Svijet

Bombašica Albašir planirala pobjeći u Grčku

Uokviru istrage o terorističkom napadu u nedjelju u ulici Istiklal u Istanbulu, gdje je život izgubilo šest osoba, a 81 je povrijeđena, uhapšeno je 50 osoba, dok je utvrđeno da je osoba osumnjičena za napad, Ahlam Albašir, planirala pobjeći u Grčku, javlja Anadolu Agency.

Istrage u vezi s terorističkim napadom u ulici Istiklal nastavljaju se pod koordinacijom dvaju zamjenika glavnog tužitelja i osam javnih tužitelja u Istanbulu.

Tokom istrage, u kojoj je do sada uhapšeno 50 osoba, među kojima je i osumnjičena Ahlam Albašir, uhapšeno je i nekoliko zaposlenika tekstilne radionice u kojoj je osumnjičena neko vrijeme radila.

U okviru istrage utvrđeno je da su osumnjičeni Ammar J. i Yasir K., na dan događaja, Ahlamu Albašir i odbjeglog osumnjičenog B. doveli u kvart Beyoglu i ostavili ih u blizini trga. Osumnjičeni Yasir K. i B. zatim su se vratili u naselje Esenler.

Bombašica Ahlam Albašir nakon što je izvela napad, u kojem je 6 osoba ubijeno, a 81 povrijeđeno, pozvala je Yasira K. od kojeg je tražila da je “pokupi”, na što je Yasir K. odgovorio: “Policija je posvuda, ne mogu prići”. Nakon toga je Albašir taksijem stigla u Esenler.

Također je utvrđeno da je osumnjičeni Ahmet J. prevezao Ahlamu Albašir iz Esenlera u njen dom u Küçükçekmeceu te da ju je planirao ilegalno prebaciti u Grčku.

Ahmet J. koji nije uspio provesti plan transfera u Grčku, u vrijeme policijske intervencije nije bio kod kuće.

Istrage protiv 50 osumnjičenih se nastavljaju, a među njima su i glavni pomgači Ammar J. i njegov brat Ahmet J.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh