Svijet

Zaharova: SAD bi mogao uticati na odluku Kijeva da započne pregovore s Moskvom

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je u srijedu da bi Sjedinjene Američke Države mogle uticati na Ukrajinu da započne mirovne pregovore s Rusijom

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je u srijedu da bi Sjedinjene Američke Države mogle uticati na Ukrajinu da započne mirovne pregovore s Rusijom, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Ono što nedostaje je želja i težnja Washingtona da podstakne režim u Kijevu da učini nešto konstruktivno. Cilj je drugačiji. Cilj je destruktivan”, rekla je Zaharova u intervjuu za radio Sputnjik.

Kako je kazala, Ukrajini je “zabranjeno” da vodi mirovne pregovore sa Rusijom.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je u utorak da su “poštovanje Povelje Ujedinjenih nacija i kompenzacija za gubitke” uslovi za početak mirovnih pregovora s Rusijom.

Ruski zvaničnici, uključujući predsjednika Vladimira Putina, ministra vanjskih poslova Sergeja Lavrova i dalje pokazuju “otvorenost” za razgovore s Kijevom bez preduslova.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh