Svijet

Zelenski na Dan branilaca: Ukrajina će pobijediti Rusiju

Slava svim našim herojima. Slava svima koji se bore, rade i pomažu. Slava Ukrajini, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski povodom Dana branilaca Ukrajine, obećao je pobjedu protiv Rusije u ratu koji traje od februara..

“Izražavamo zahvalnost svima koji su se borili za Ukrajinu u prošlosti i svima koji se bore za nju sada. Svima koji su tada pobijedili i svima koji će sada sigurno pobijediti”, rekao je Zelenski.

Ukrajinski narod je oduvijek najviše želio mir, rekao je Zelenski, pozivajući ih na pobjedu na način koji će “borbu mnogih generacija ukrajinskog naroda krunisati uspjehom”.

“Slava svim našim herojima. Slava svima koji se bore, rade i pomažu. Slava Ukrajini”, dodao je Zelenski.

Moskva je ciljala nekoliko ukrajinskih gradova u zračnim napadima nakon eksplozije 8. oktobra na strateškom mostu koji povezuje Rusiju i Krim, koji je nezakonito anektirala 2014. godine, što je izazvalo široku međunarodnu osudu.

Ruski predsjednik Vladimir Putin okrivio je Kijev za, kako je rekao, “teroristički napad” na Kerčki most.

Ukrajina 14. oktobra obilježava Dan branilaca, koji je 2014. godine uveo bivši ukrajinski predsjednik Petro Porošenko.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh