Region

U Podgorici i večeras prosrpski protesti zbog Rezolucije, skandiralo se ime zločinca Mladića

U Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, i večeras je kao i protekle noći održan prosrpski skup zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja je usvojena danas.

Na ulicama se okupilo nekoliko stotina građana srpske nacionalnosti, koji su skandirali ime osuđenog ratnog zlikovca Ratka Mladića, a spominjali su i navodnu “izdaju”.
“Čule su se i neke kletve ka i da se u Srebrenici “desio zločin, a ne genocid”, te da su mnogi ubijeni bili u paravojnim formacijama Nasera Orića.

Njih gnijev proizilazi iz činjenice da je Crna Gora bila jedna od 84 države svijeta koje su glasale “za” donošenje ove rezolucije,pišu Vijesti

Podsjetimo, nakon rasprave koja je počela danass u 16 sati po našem vremenu, a koju su otvorili predstavnici Njemačke, države su pristupile glasanju te su usvojile Rezoluciju sa 84 glasova “za”.

Protiv je glasalo 19 zemalja, a suzdržano je bilo njih 68.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh