Svijet

Suosnivač Tesle Elon Musk upozorio: Ovo će uništiti civilizaciju, zapamtite moje riječi!

Ako postoji nešto oko čega se kritičari i obožavatelji Elona Muska slažu, to je da je milijarder branitelj okoliša.

Elon Musk - Blogspot

Musk je suosnivač Tesle, kompanije čiji je cilj pomoći u izgradnji održivog svijeta.

Tesla treba zaštititi život na Zemlji, SpaceX produžiti život dalje – rekao je serijski poduzetnik o misiji svoje dvije poznate kompanije 15. jula.

2021. godine tehnološki je tajkun obustavio kupnju Teslinih automobila s bitcoinima, nakon što su mu aktivisti rekli da je potrebno mnogo električne energije za provjeru valjanosti transakcija (Proof-of-Work) napravljenih s kriptovalutom.

Međutim, milijarder smatra da postoji prioritetan, čak i puno važniji problem današnjice od globalnog zatopljenja. Taj problem je smanjenje svjetske populacije, fenomen koji posebno pogađa zemlje sjeverne hemisfere i Kinu.

Kolaps stanovništva zbog niske stope nataliteta puno je veći rizik za civilizaciju od globalnog zatopljenja – tweetao je globalni izvršni direktor 26. augusta. Kao da želi pokazati da je ozbiljan, dodao je: “Zapamtite ove riječi.”

A kako bi naglasio hitnost depopulacije zapadnih zemalja, koje trenutno proizvode većinu bogatstva našeg svijeta, hiroviti gazda želi podsjetiti da još uvijek smatra globalno zatopljenje velikim i ključnim problemom za planet. Čini se da sugerira da je to više pitanje prioriteta. Uglavnom, moramo redefinirati prioritete. A na vrhu liste trebalo bi biti pitanje broja stanovnika. prneosi “Hayat“.

A ja mislim da je globalno zatopljenje veliki rizik – rekao je Musk.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh