Svijet

Šef britanske vojske poručio vojnicima: Moramo se spremiti za borbu u Evropi protiv ruske armije

Britanski general Sir Patrick Sanders, novi načelnik Generalštaba, rekao je da će britanski vojnici uskoro morati da se ponovo bore u Evropi, nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Sir Patrick Sander - PA

Novi britanski general rekao je svakom vojniku da se mora pripremiti za borbu protiv ruske vojske u potencijalnom Trećem svjetskom ratu.

General Sir Patrick Sanders upozorio je trupe da moraju biti spremne “da se bore u Evropi još jednom” jer je ruska invazija na Ukrajinu dovela do “nove ere nesigurnosti”.

Upozorenje je stiglo u njegovom prvom govoru otkako je ovog mjeseca postao načelnik Generalštaba, preuzimajući ukupnu kontrolu nad britanskom vojskom.

“Sada postoji gorući imperativ da se stvori vojska sposobna da se bori zajedno sa našim saveznicima i porazi Rusiju u borbi. Mi smo generacija koja mora pripremiti vojsku da se još jednom bori u Evropi”, rekao je.

Dodao je da je on prvi načelnik Generalštaba od 1941. koji je preuzeo komandu nad vojskom u sjenci kopnenog rata u Evropi koji uključuje kontinentalnu silu.

“Ruska invazija na Ukrajinu naglašava našu osnovnu svrhu – da zaštitimo Veliku Britaniju tako što ćemo biti spremni da se borimo i dobijemo ratove na kopnu”, istakao je. prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh