Svijet

SAD poslao Ukrajini dodatnu vojnu pomoć

Visoki zvaničnik Ministarstva odbrane (Pentagon), koji je želio ostati anoniman, objavio je da je prva pošiljka vojne pomoći, uključujući haubice, poslata Ukrajini

Američka administracija objavila je da su dodatna četiri aviona vojne pomoći, uključujući haubice, stigla u Evropu, napominjući da će se obuka za 50 Ukrajinaca na haubicama održati izvan Ukrajine.

Visoki zvaničnik Ministarstva odbrane (Pentagon), koji je želio ostati anoniman, objavio je da je prva pošiljka vojne pomoći, uključujući haubice, poslata Ukrajini.

Isti zvaničnik je naveo da se i dalje šalje pomoć američkog predsjednika Joea Bidena Ukrajini od 800 miliona dolara za nabavku oružja iz zaliha američke vojske.

“U posljednja 24 sata obavljena su četiri leta, a u nekim od ovih letova su bile i haubice”, rekao je.

Dodao je da će se obuka za 50 ukrajinskih vojnika na haubicama održati izvan Ukrajine, napominjući da će obuka trajati sedmicu dana.

Američki predsjednik Joe Biden je 13. aprila odobrio pomoć Ukrajini od 800 miliona dolara, uključujući radare, bespilotne letjelice i haubice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh