Svijet

Brodovi NATO-a ušli u Baltičko more

NATO redovno raspoređuje pomorske snage u Baltičkom moru kako bi održao kredibilnu i odbrambenu sposobnost u skladu sa ugovornim obavezama

Brodovi Sjevernoatlanskog saveza (NATO) raspoređeni su u Baltičko more i učestvovaće u rutinskim operacijama i obuci, navodi se u saopštenju objavljenom u petak.

“Brodovi iz Stalne pomorske grupe 1 (SNMG1) i protuminske grupe (SNMCMG1) plove u Baltičko more i učestvovaće u vježbama sa graničnim savezničkim i partnerskim državama”, navodi se u saopštenju NATO-a.

NATO redovno raspoređuje pomorske snage u Baltičkom moru kako bi održao kredibilnu i odbrambenu sposobnost u skladu s ugovornim obavezama.

SNMG1 i SNMCMG1 stalno su na raspolaganju NATO-u za obavljanje različitih zadataka – od učešća u vježbama do operativnih misija, navodi se u saopštenju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh