Svijet

Putin zabranjuje uvoz i izvoz u određene zemlje, popis će biti objavljen uskoro

Ruski predjsednik Vladimir Putin potpisao je dekret kojim se zabranjuje uvoz i izvoz proizvoda i sirovina u određene zemlje, javljaju ukrajinski mediji.

Popis zemalja bit će objavljen u roku od 48 sati.

“Kako bih osigurao sigurnost i nesmetano funkcionisanje industrije, odlučujem… Da osiguram primjenu sljedećih posebnih ekonomskih mjera do 31. decembra 2022. godine”, navodi se u poruci.

Prema uredbi, ograničenja neće uticati na robu i sirovine koje će Rusi, stranci ili lica bez državljanstva uvoziti ili izvoziti iz zemlje za ličnu upotrebu.

Predsjednik Rusije je takođe zadužio Vladu da za dva dana utvrdi spisak stranih zemalja u koje će biti zabranjen izvoz ove robe.

Ranije u utorak, Putin je potpisao zakon o mjerama podrške građanima i preduzećima pod sankcijama.rat u ukrajini prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh