Svijet

Ruska vojna operacija u Ukrajini: Otvaraju koridore; Zelenski: Suočićete se sa sudnjim danom (UŽIVO)

Dvanaesti je dan vojne operacije Rusije u Ukrajini. Ukrajinske snage bezbjednosti izvele su raketni napad na jedno skladište nafte u Lugansku.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je upozorio ruske trupe da će njegove snage “do groba”progoniti svakog vojnika koji počini ratne zločine na teritoriji Ukrajine.

Obratio se Zelenski
U obraćanju ukrajinskom narodu iz Kijeva, Zelenski je uputio poruku moskovskim trupama, upozoravajući ih da će se suočiti sa “sudnjim danom” zbog “namjernih ubistava” tokom invazije na njegovu zemlju.

“Koliko je ovakvih porodica stradalo u Ukrajini? To nećemo oprostiti. Nećemo zaboraviti. Kaznićemo sve koji su počinili zvjerstva u ovom ratu. Na našoj zemlji”, poručio je Zelenski.

“Za vas neće biti mirnog mjesta na ovoj zemlji osim groba”, poručio je on, dodajući i da mu se čini “da ruskim vojnicima nije dovoljno sve što su uradili do sad i da žele da ubijaju još više”.

Zelenski je, takođe, pozvao zapadne lidere da preduzmu čvršće mjere protiv Moskve, poručujući im da je “smjelost agresora jasan signal Zapadu da sankcije Rusiji nisu dovoljne”.

Ruska vojska: Otvaramo više humanitarnih koridora
Ruska vojska objavila je kako će otvoriti više humanitarnih koridora širom Ukrajine, javlja AFP.

Primirje bi trebalo da počne u 10 sati po moskovskom vremenu, odnosno oko osam sati po našem. Humanitarni koridori trebalo bi se otvore kod Kijeva, Mariupolja, Harkiva i Sumija.

Podsjetimo, i zadnjih dana bilo je više pokušaja otvaranja humanitarnih koridora, ali primirja nisu dugo trajala. Samo u Mariupolju je oko 200.000 civila,pišu Nezavisne

Granatirano skladište nafte u Lugansku
Ukrajinske snage bezbjednosti izvele su raketni napad na jedno skladište nafte u Lugansku, izjavio je Rodion Mirošnik, predstavnik samoproglašene Luganske Narodne Republike.

Incident se dogodio u 6.55 po lokalnom vremenu, a eksplozija se jasno čula u centru grada, javlja agencija RIA Novosti.

Prema riječima očevidaca, odmah nakon toga je izbio požar u tom skladištu nafte.

“Vatra je vidljiva sa velike udaljenosti. Ministarstvo za vanredne situacije pokušava da ugasi plamen”, objavio je Mirošnik na Telegramu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh