Svijet

Vojni stručnjak ukazao na velik problem u ruskoj vojsci: “Zaboravili su na gume”

Umirovljeni državni službenik Ministarstva obrane SAD-a i vojni stručnjak Trent Telenko podijelio je niz objava na Twitteru vezane uz logističke probleme s kojima se suočava ruska vojska.

Trent Telenko - Twitter

Prema njegovoj analizi fotografija i snimki iz Ukrajine, Rusi se nisu adekvatno brinu za svoja vozila uoči invazije. Objavio je fotografiju na kojoj je Pantsir-S1, ruski raketni sustav te naveo da je upravo to primjer loše prakse održavanja kamiona ruske vojske.

“Pogledajte što se dogodilo ovom raketnom sustavu Pantsir-S1, nakon što su ga Ukrajinci pokušali izvući iz blata. Stražnja desna guma se raspala, jer su rupe u njoj bile prevelike da bi je centralni sustav vozila uspio napuhati. Ovo vozilo nitko nije održavao godinu dana”.

“Ako ruska vojska nije održavala Pantsir-S1, to znači da nisu održavali ni obične kamione ni oklopnjake. Rusi jednostavno ne mogu riskirati i koristiti ih van prometnica tijekom sezone blata. A postoji i dokaz za to”, naveo je Telenko uz fotografiju na kojoj je niz kamiona ruske vojske koji su na cesti, kako bi izbjegli sudbinu Pantsira-S1 koji je zapeo u blatu.

“S obzirom na razinu neodržavanja kamiona, nema šanse da u logističkom sustavu ruske vojske ima dovoljno guma”, objašnjava Telenko, navodeći da su ruski kamioni vezani za ceste, kao što je bio slučaj i u Prvom rusko-finskom ratu.

Telenko navodi da će ruske snage imati velikih problema sve dok traje sezona blata, a to je sljedećih četiri do šest tjedana. prenosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh