Svijet

Kanada će poslati 25 miliona dolara vojne pomoći za podršku Ukrajini

Kanadske oružane snage (CAF) također će osigurati dva taktička aviona C-130J i tim od 40, 50 ljudi

Kanada će Ukrajini poslati dodatnih 25 miliona dolara vojne pomoći, objavile su danas u zajedničkom obraćanju Melanie Džoli, ministrica vanjskih poslova i Anita Anand, ministrica nacionalne obrane,piše Avaz.

Ukrajina je izravno zatražila pomoć od Kanade za daljnju zaštitnu opremu za artikle kao što su plinske maske, panciri, oprema za noćno gledanje i kacige, navodi se u priopćenju.

Kanadske oružane snage (CAF) također će osigurati dva taktička aviona C-130J i tim od 40-50 ljudi na najmanje dva tjedna kako bi pomogli NATO-ovim naporima u Europi.

– Radimo s našim saveznicima kako bismo osigurali da je ukrajinsko vojno osoblje propisno opremljeno i zajedno s našim partnerima u Poljskoj radimo na isporuci potrebnih vojnih materijala bez odgađanja. Nastavit ćemo pružati potporu ukrajinskom narodu dok se bori za obranu svoje nacije i njezine slobode – rekla je Džoli, piše CNN.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh