Svijet

UKRAJINSKA DELEGACIJA STIGLA NA PODRUČJE UKRAJINSKO-BJELORUSKE GRANICE NA PREGOVORE S RUSIMA

Ukrajinska delegacija stigla na područje ukrajinsko-bjeloruske granice kako bi započeli pregovore s ruskom delegacijom.

Ukrajina delegacija - Hayat

Ključno pitanje pregovora s Rusijom je trenutni prekid vatre i povlačenje trupa s teritorija Ukrajine, saoštio je ured ukrajinskog predsjednika Zelenskog.

Kako javlja Sky News ukrajinska delgeacija stigla je na pregovore.

Delegaciju Ukrajine čine ministar odbrane, šef partije “Sluga naorda” i zamjenik ministra vanjskih poslova Ukrajine.

Kina je pozvala na smirenost nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin stavio svoje nuklearno sredstvo odvraćanja u stanje visoke pripravnosti.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin rekao je da bi sve strane trebale ostati mirne i izbjeći dalju eskalaciju.

On je također ponovio stav Kine da legitimne bezbjednosne brige svih zemalja treba shvatiti ozbiljno, signalizirajući kinesku podršku Rusiji.

Ruska agresija na Ukrajinu ušla je u peti dan.

Noć je bila relativno mirna, no pred jutro je Ukrajina objavila kako je ruska raketa pogodila stambenu zgradu u Černihivu, gradu 150 kilometara sjeverno od Kijeva, a javila je i o eksplozijama u Kijevu i Harkivu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh