Svijet

Kakav odgovor predsjednika Ukrajine premijeru Italije: “Eto, drugi put…”

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski nije stupio u kontakt sa italijanskim premijerom Mariom Draghijem. Ubrzo nakon toga, objavljeno je da je avion poletio sa aerodroma Žuljani u blizini Kijeva, iako je vazdušni prostor iznad Ukrajine i dalje zatvoren.

Volodimir Zelenski - AA

Italijanski premijer Mario Draghi rekao je da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski nije stupio u kontakt sa njim prije 90 minuta, kao što je obećao, prenose RIA Novosti.

Dragi je precizirao da je trebalo da obavi telefonski razgovor sa Zelenskim ujutru 25. februara.

“Dogovorili smo se da telefonski razgovor obavimo u 9.30 (11.30 po moskovskom vremenu), ali razgovor nije bilo moguće održati, jer Zelenski više nije bio dostupan”, dodao je Mario Draghi, komentarišući ukrajinsku krizu u sali italijanskog parlamenta.

Dragi je napomenuo da je s ukrajinskim predsjednikom kontaktirao dan ranije, kada su obojica učestvovali na vanrednom sastanku Europskog savjeta.

“On se sklonio negdje u Kijev. Rekao je da Ukrajina više nije imala vremena, te da su on i njegova porodica bili meta ruskih snaga”, rekao je Draghi, rekavši da su riječi Zelenskog pogodile sve učesnike sastanka.

Na sve to mu je odgovorio ukrajinski predsjednik.

“Danas u 10:30 sati na ulazima u Černihiv, Hostomel i Melitopolj došlo je do žestokih borbi. Ljudi su umrli. Sljedeći put ću pokušati pomjeriti ratni raspored da razgovaram sa #MarioDraghijem u određeno vrijeme. U međuvremenu, Ukrajina nastavlja da se bori za svoj narod”, poručio je Zelenski. prneosi Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh