Svijet

Novinarka iz Sarajeva u grotlu rata: Ruska vojska ušla u Kijev, spremamo se na evakuaciju

Kazala je i da ih je, dok su se vozili ulicama grada, zatekla zračna sirena, upozorenje na mogući napad

novinari - Avaz

Nakon što su ruske snage izvršile napad na glavni grad Ukrajine novinarske ekipe Nove TV, RTL-a i N1 te drugi počele su napuštati Kijev. Novinarka Al Jezeere Nadina Maličbegović, koja se još nalazi u skloništu u Kijevu, za portal „Avaza“ kazala je da misli da će i njihova ekipa biti evakuirana.

– U centru smo Kijeva. Tu su nam ekipe Al Jazeere Englisha i Arabica. Zajedno koordiniramo evakuaciju. Imamo ljude koji brinu o našoj sigurnosti i u vezi s tim slušamo njihove instrukcije – rekla je Maličbegović.

Kazala je i da ih je, dok su se vozili ulicama grada, zatekla zračna sirena, upozorenje na mogući napad.

– Osim sirene, dobili smo i informaciju da su Oružane snage Rusije desetak kilometara od mjesta gdje se nalazimo. Tako da smo jurili prema skloništu. Sve je dobro – dodala je novinarka Al Jezeere.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh