Svijet

EU stavila na crnu listu zvaničnike ruske vlade i parlamentarce

Evropska unija je uvela individualne sankcije nakon ruskog priznanja dvaju separatističkih regiona u Ukrajini, Donjecka i Luganska, protiv skoro 400 predstavnika ruskog političkog, odbrambenog i ekonomskog sektora, novinara i javnih ličnosti, navodi se u časopisu EU Journal, a prenosi TASS.

Zastava EU - Cakovec.hr

Na listi onih koji su stavljeni pod sakcije nalaze se potpredsjednici ruske vlade Marat Kusnulin i Dmitrij Grigorenko, ministar odbrane Sergej Šojgu, ministar ekonomskog razvoja Maksim Orešnjikov, šef administracije ruskog predsjednika Anton Vaino, zvanična glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova i članovi Državna dume koja je glasala za nezavisnost dvaju regija na istoku Ukrajine.

Potpuna lista subjekata pod sankcijama sada sadrži 555 osoba i 52 organizacije. Svima im je zabranjen ulazak u Evropsku uniju i pristup njenom bankarskom sistemu, piše Fena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh