Svijet

Rusija objavila snimke uništenih ukrajinskih vojnih vozila

Zvanična Moskva je objavila video koji je “dokaz upadu ukrajinskih trupa na rusku teritoriju”. Na snimku ruske službe sigurnosti vidi se dva oklopna vozila BMP u šumama istočno od spornog regiona Donbasa, uništena tokom incidenta u ponedjeljak ujutro.

vouila - screenshot

Iz olupine borbenog vozila pješadije BMP-2 može se vidjeti kako se diže crni dim. Čini se da je unutrašnja eksplozija odnijela kupolu i stražnja vrata drugog vozila, BMP-1, za koje se na snimku vidi kako intenzivno gori.

Iako je Rusija ranije izdala saopštenje o sukobu, u kojem je navodno poginulo pet ukrajinskih vojnika, ovo je “prvi video dokaz sa mjesta sukoba, šume u blizini sela Mityakinskaya u Rostovskoj oblasti, istočno od grada Luganska”, javlja RT. prenosi n1

Prema Federalnoj službi sigurnosti (FSB), ruski graničari u regiji Rostov, istočno od samoproglašene republike Lugansk, uočili su grupu od pet ukrajinskih diverzanata kako prelaze granicu u 6 sati ujutro po lokalnom vremenu u ponedjeljak. Navodno su zatražili su podršku od trupa Južnog vojnog okruga kako bi uhvatili uljeze.

Nakon što je izbila vatrena okršaja, dva ukrajinska BMP-a prešla su granicu kako bi izvukla grupu, saopštio je FSB. Ruski vojnici su uništili oba vozila i ubili pet diverzanata. Među graničnim trupama nije bilo žrtava, javlja RT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh