Svijet

Članica EP: Milanoviću treba objasniti da je BiH suverena država

Bosna i Hercegovina je suverena država koja sama odlučuje o svojim pitanjima, izjavila je članica Evropskog parlamenta, Viola von Cramon-Taubadel povodom izjave predsjendika Hrvatske Zorana Milanovića, koji je rekao da je spreman “učiniti sve” da se ne održe izbori u oktobru u BiH u slučaju da ne dođe do dogovora po pitanju izbornog zakona.

Viola von Cramon-Taubadel - Facebook

“Predsjednik Hrvatske kaže da će učiniti sve da izbori u BiH ne budu održani. Pa, potrudit ćemo se da mu objasnimo da Bosna nije Hrvatska, već neovisna i suverena država koja može sama odlučivati. P.S. Radujemo se oktobarskim izborima u BiH,” napisala je članica Evropskog parlamenta, Viola von Cramon-Taubadel.

“Ako ne dođe do dogovora, izbori se ne bi trebali održati, učinit ću sve da se ne održe. Možda to nije puno. Istovremeno, diplomatska grana famozne EU zagovara stojalište koje je ali potpuno oprečno hrvatskim nacionalnim interesima. Ne ulazim za tumača interesa bh. Hrvata, ali o njihovom stavu da se izbori u slučaju da ih se nastavi lagati i opstruirati ne održe“, kazao je Milanović u petak. prneosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh