Svijet

UKRAJINSKI PREDSJEDNIK: JOŠ NE VIDIMO POVLAČENJE RUSIJE

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij izjavio je danas za BBC da još ne vidi povlačenje ruskih vojnika s ukrajinske granice.

Volodimir Zelenskij - Hayat

Da budem iskren, reagiramo na realnost koju imamo i još nismo vidjeli nikakvo povlačenje. Samo smo čuli o tome – rekao je Zelenskij na vojnom poligonu za obuku u zapadnoj Ukrajini. Kazao je kako misli da “svi normalni ljudi očekuju deeskalaciju”.
“Kad se snage budu povlačile, svako će to moći vidjeti”

Što se prijetnje tiče, rekao sam mnogo puta da smo mirni u pogledu bilo kakvih prijetnji jer pamtimo da sve ovo nije jučer počelo. Događa se već mnogo godina – dodao je.
Zelenskij je rekao da će, kad se snage budu povlačile, “svako to moći vidjeti”, a ne samo vojska ili izvidnica.

Ali zasad su to samo riječi – zaključio je. I glavni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je prije sastanka ministara odbrane u Bruxellesu da “za sada” ne vidi nikakve znakove deeskalacije. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh