Svijet

Muškarac se vakcinisao deset puta u jednom danu protiv korone. Razlog je bizaran

Zdravstvene vlasti Novog Zelanda pokrenule su istragu nakon što se muškarac navodno cijepio protiv koronavirusa do deset puta u jednom danu, javljaju tamošnji mediji.

Koronavirus - Mreza-mira.net

Smatra se da je muškarac plaćen da se vakciniše umjesto drugih ljudi, objavio je portal Stuff.

Novozelandsko ministarstvo zdravstva tu situaciju je ozbiljno shvatilo, rekla je za Stuff voditeljica programa cjepiva i imunizacije protiv Covida-19 Astrid Koornneef.

“Vrlo smo zabrinuti zbog ove situacije i radimo s nadležnim agencijama”, rekla je Koornneef.

“Netočan status cijepljenja ne ugrožava samo vas, nego u budućnosti i vaše prijatelje, rodbinu i zajednicu, kao i zdravstvene ekipe koji vas sada liječe”, rekla je Koornneef.

Na Novom Zelandu ljudi ne moraju pokazati identifikacijski dokument kada primaju vakcinu. Mnoge tvrtke i objekti u zemlji koriste domaću potvrdu o cijepljenju koja dopušta pristup mjestima samo potpuno cijepljenim osobama.

Približno 89 posto stanhovnika ove države je u potpunosati vakcinisano. S populacijom od pet miliona, zemlja je prijavila blizu 12.500 slučajeva bolesti COVID-19 i 46 smrtnih ishoda od početka pandemije, prenosi Raport.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh