Svijet

KORONA JOJ NAPALA SRCE Djevojčica (15) umrla od kovida za samo četiri dana, prethodno nije imala zdravstvene probleme

Petnaestogodišnja devojčica koja je bila pozitivna na kovid umrla je na dan kada je trebalo da primi vakcinu, rekla je njena porodica.

Koronavirus - Sport1.oslobodjenje.ba

Džordža Halidej iz Portsmuta umrla je u utorak u bolnici nakon što je četiri dana ranije testirana na virus.

Njena majka Trejsi Halidej rekla je da je njena ćerka bila učenica Portsmut akademije i talentovana kikbokserka i ambiciozna muzičarka, prenosi Independent.

– Bila je devojka puna ljubavi i imala je mnogo prijatelja. Bila je veoma aktivna, volela je da izlazi i provodi vreme sa prijateljima i volela je da provodi vreme sa braćom i sestrama. Kad je odrasla, pretvorila se u prelepu mladu damu, uvek je želela da pomogne drugima, uvek je bila tu za sve. Srce mi je slomljeno jer je vašoj deci uvek suđeno da vas nadžive, i to je jedina stvar koju ne mogu da prebolim – rekla je njena majka.

Kako je rekla, njena ćerka je prvo razvila simptome slične gripu pre nego što je uradila PCR test, koji je dao pozitivan rezultat. Džordža je zatim zočela period samoizolacije u njihovoj kući.

U nedelju je Džordža imala problema sa hranom. Do ponedeljka više nije mogla da jede zbog bola u grlu.

Njena majka je rekla da je kontaktirala lekara koji joj je prepisao antibiotike, ali kada se Džordžino stanje pogoršalo, pregledao ju je lekar koji je rekao da joj je broj otkucaja srca dvostruko veći i odvedena je u bolnicu. Preliminarni rezultati bolničkog lekara ukazali su da je Džordža imala miokarditis, upalu srca izazvanu korona virusom.

– Shvatili su koliko je to ozbiljno i još uvek mi je bilo dozvoljeno da je dodirnem, držim za ruku, zagrlim i sve ostalo. Oni su mi to dozvolili. Došla sam do tačke u kojoj ne mogu da shvatim da se ovo dogodilo. Bila sam sa njom sve vreme – rekla je ona.

Prema njenim rečima, lekari su stavili kćer na respitrator, ali to nije uspelo da stabilizuje njen broj otkucaja srca, prenosi blic.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh