Svijet

U Irskoj umro od covida, antivakser ga nagovorio da napusti bolnicu: “Ubit će te”

STARIJI muškarac u Irskoj koji je bio hospitaliziran zbog covida preminuo je nakon što su ga antivakseri nagovorili da napusti bolnice, javlja Yahoo News.

antivakseri - Index

67-godišnji Joe McCarron, inače bivši radijski DJ, preminuo je samo nekoliko dana nakon što je napustio bolnicu na nagovor antivaksera Antonia Murredua. Nekoliko dana prije nego što je umro, hitno je vraćen u bolnicu, ali bilo je prekasno. Preminuo je 24. rujna, a pokopan je dva dana kasnije.

Nagovaranje McCarrona da napusti bolnicu je snimljeno, a snimka se proširila društvenim mrežama.

Snimka se društvenim mrežama proširila 14. rujna te prikazuje McCarrona koji otežano diše dok ga Murredu nagovara da napusti sveučilišnu bolnicu Letterkenny.

“Ako ostaneš ovdje, jebeno će te ubiti, Joe”
“Odjeni hlače, ideš kući, siguran si. Prati me i ostani iza mene, nitko te neće ni dirati”, govori Murredu bolesniku.

Na snimci se vidi i kako McCarronu prilaze liječnici da ga pokušavaju nagovoriti da ostane u bolnici: “Jedva možete disati. Želimo da ostanete kako bismo vam pomogli.”

Murredu se ubacuje riječima: “Ako ostaneš ovdje, jebeno će te ubiti, Joe.”

“Ovo što on (Murredu, op.a.) govori je jako opasno. Ono što govori je pogrešno i jako opasno, mislim da ugrožava vaš život”, govori liječnik McCarronu.

Liječnici ga pokušali razuvjeriti, ali bez uspjeha
“Imate tešku bolest i, neću vam lagati, mogli biste umrijeti. Ali najbolje šanse su vam u bolnici, ovdje možete dobiti kisik i svu pomoć”, trudi se liječnik, ali bez uspjeha.

Murredu inzistira da medicinsko osoblje laže te govori: “Bolje je da umre u kući nego ovdje. Umrijet će s nama.”

McCarronova obitelj osudila je potez “Joeovih takozvanih prijatelja”, a slučaj istražuje i policija. prenosi “Index“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh