Svijet

Trojica Hrvata konzumirali “čarobne gljive”, jedan mladić zadavljen na zabavi

Trojica mladića iz Hrvatske bile su na zabavi u stanu u Villachu u Austriji, no zabava je prema pisanju tamošnjih medija završila kobno za jednog 22-godišnjaka.

Austrijska policija - Srpskainfo.com

Naime, u srijedu je 21-godišnjak priznao da je zadavio drugog mladića.

Kako piše Orf, a prenosi Fenix Magazin, trojica mladića konzumirali su gljive poznate i kao “čarobne gljive”, koje sadrže opojne tvari psilocibin i psilocin u stambenoj zgradi u Villachu. Toksikološki pregled trebao bi pokazati jesu li se konzumirale i druge droge.

U srijedu su dvojica prijatelja svjedočila da se žrtva, 22-godišnjak, počeo ponašati sve agresivnije na zabavi. Nakon toga, njegov 21-godišnji prijatelj pokušao ge je smiriti te je očito to napravio tako jako da je 22-godišnjak zadavljen.

Kako je rekao Markus Kitz, glasnogovornik Državnog tužilaštva u odgovoru na upit APA -e, smrt mladića od gušenja uzrokovana je “gušenjem vrata rukama ili šakama”. Kad se mladić prestao micati, pozvan je spasilački tim. No čak ni ljekar hitne pomoći više nije mogao spasiti žrtvu.

Kitz je u ponedjeljak rekao da mladići od prije nisu poznati policiji. Mladići u dobi od 21 i 23 godine, uhapšeni su u ponedjeljak po nalogu javnog tužitelja. Detaljan obdukcijski nalaz trebao bi biti dostupan za četiri do šest sedmica, kao i toksikološki izvještaj, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh