Svijet

Kraljica Elizabeta odala počast žrtvama napada 11. septembra

Britanska kraljica Elizabeta odala je počast danas žtvama koje su poginule 11. septembra 2001. godine u napadu u Svjetskom trgovinskom centru u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kraljica Elizabeta - Nezavisne.com

U poruci predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Džozefu Bajdenu, kraljica je rekla da njene misli i molitve, kao i njene porodice i čitave nacije, ostaju sa žrtvama, preživelima i njihovim porodicama, kao i sa hitnim službama i spasiocima, piše Rojters.

Moja posjeta Svjetskom trgovinskom centru 2010. godine urezana je u moja sjećanja. Podsjeća me da, dok odajemo počast onima iz mnogih naroda, vjera i porijekla, koji su izgubili živote, takođe odajemo počast otpornosti i odlučnosti zajednica koje su se udružile radi obnove”, rekla je kraljica Elizabeta.

Podsjećamo, u terorističkom napadu na Svjetski trgovački centar u Njujorku ubijeno je 2.750 osoba, dok je isti dan u napadu na Pentagon ubijeno 189 ljudi. SAD je za napad optužio terorističku organizaciju Al Kaida, predvođenom Osamom bin Ladenom. U oktobru 2001. počela je američka vojna intervencija u Afganistanu, jer se tvrdilo da njegov talibanski režim podržava teroriste, prenosi BHRT.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh