Svijet

Zbog požara u Turskoj i Grčkoj Zvizdić uputio telegrame saučešća

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je predsjednicima parlamenata Turske i Grčke telegrame povodom katastrofalnih požara u tim zemljama, saopćeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Denis Zvizdić - bportal.ba

U telegramu predsjedniku Velike narodne skupštine Republike Turske Mustafi Sentopu, Zvizdić je uime građana BiH i u njegovo ime izrazio najiskrenije saosjećanje zbog požara na području Antalije, Adane i Mersina, u kojem su stradali građani i pričinjena ogromna materijalna šteta.

“Poštovani predsjedniče, s nadom da će se prijateljska Turska brzo i uspješno izboriti s požarima, molim Vas da porodicama poginulih prenesete izraze iskrenog saučešća, a povrijeđenim građanima brz oporavak”, naveo je Zvizdić.

U telegramu predsjedniku Parlamenta Grčke Konstantinosu Tasoulasu povodom katastrofalnih požara koji su zahvatili tu zemlju i pričinili ogromnu štetu, Zvidzić je izrazio najiskrenije saučešće uime Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i u njegovo ime.

“U ovim teškim trenucima za Vašu zemlju, naše misli su s vašim građanima”, naveo je u telegramu saučešća predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić. prneoi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh