Svijet

Posvađali se zbog KOBASICE od prije šest godina: Dok su utvrdili čija je bila, desilo se nešto ŠOKANTNO

Bizaran incident vrlo lako je mogao da rezultira i smrću jedne ili više osoba.

Metju Evans - Hertfordshire Constabulary

Metju Evans (36) iz Berkemsteda uhapšen je jer je izbo nožem bivšeg kolegu nakon dugotrajne svađe oko kobasica.

Na sudu je rečeno kako su Evans i žrtva radili zajedno prije pet godina i da ga je Evans optužio da je pojeo sendvič sa kobasicom koji je pripadao njemu.

Njih dvojica su se sreli 2020. godine i sjetili se da imaju neraščišćenje račune. Kada mu je Evans spomenuo kobasicu, došlo je do tuče, uslijed čega je zamahnuo čekićem, ali je umjesto bivšeg kolege udario sopstvenu djevojku.

Dok ga je gledao izbezumljenog nakon udarca djevojke, čovjek kom je čekić bio namijenjen udario je sleđa Evansa i pobjegao.

Međutim, nekoliko sedmica kasnije, 5. januara 2021. Evans je pokucao na vrata bivšeg kolege uz riječi: “Sjećaš li me se”.

Tom prilikom ga je najprije udario, a potom izvukao nož i ubo ga u stomak.

Tužilac Džejms Onalaja rekao je da nikada nije vodio “bizarniji incident”, a potom opisao šta se dogodilo nakon uboda nožem.

– Evans je shvatio šta je uradio, a potom kucao od vrata do vrata. Nakon što mu prvi komšija žrtve nije otvorio, pokucao je kod jedne žene i rekao joj da je izbo čovjeka u znak osvete jer je navodno napao njega i djevojku. Žena je pozvala policiju i hitnu pomoć, a izbodeni muškarac prebačen je u bolnicu sa ranom na desnoj strani grudnog koša i modricom ispod oka – naveo je tužilac.

Neimenovani ubodeni muškarac ostao je živ, a njegova izjava pročitana je pred sudom.

– Odmah nakon uboda morao sam da izmišljam djevojci zašto imam ubode i šavove. Gdje god da se nalazim, stalno provjeravam da li su vrata zaključana. Kad god pokušam da izađem iz kuće, ugledam mrlje koje su i dalje na tepihu – naveo je napadnuti.

Sudski zapisničar Džordž Rolan pripisao je ovaj napad Evansovom posttraumatskom stanju i stresnom poremećaju jer je ranije bio u ratu.

Uprkos tome, osuđen je na četiri godine i 10 mjeseci zatvora. Postoji mogućnost da bude pušten na polovini odslužene kazne i da drugu polovinu provede u kućnom zatvoru, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh