Svijet

Ksenija pala kroz prozor solitera: Kada je otkriven razlog nesreće, svi su ostali zatečeni

Porodica i prijatelji ubijeđeni su u ubistvo.

Ksenija Šerengovskaja - Facebook

Ksenija Šerengovskaja (22) pala je sa prozora solitera u ruskom gradu Murina, a njeni roditelji gotovo su sigurni da im je ćkerka ubijena i za njenu smrt optužuju mladića sa kojim se zabavljala.

Kako navodi njena porodica, djevojka je živjela sama u stanu u kom se dogodila tragedija, a život joj je bio sasvim solidan. Nedavno je pronašla dobar posao i počela je pristojno da zarađuje.

Prije oko tri mjeseca, Ksenija je počela da živi sa momkom sa kojim se zabavljala po imenu Aleksej.

Na dan tragedije, ona je prisustvovala proslavi kolektiva u firmi, a kada je došla kući, Aleksej je imao ljubomorne ispade, prilikom čega su se žestoko posvađali, prenosi portal Readovka.ru.

– Nakon što su se posvađali, Aleksej tvrdi da je otišao do kupatila, a kada se vratio, zatekao je djevojku na prozoru sa namjerom da se ubije. Ispričao nam je da je potrčao ka njoj i da ju je molio da se vrati nazad, ali bilo je kasno i prema njegovim navodima ispala je sa 15. sprata na kom je živjela i ostala na mjestu mrtva – navodi izvor iz policijske istrage.

Na mjesto događaja stigla je i policija, a mladić je te noći priveden i bio je vidno potresen.

Nakon dugog ispitivanja, pušten je kući.

Ksenijini roditelji međutim vjeruju da ovo nije nesrećan slučaj i da je njihova kćerka ubijena, a kako navode, imaju snimak sa video nadzora iz lifta koji navodno potvrđuje da je Aleksej udara.

Komšije su takođe čule svađu i vriske, ali niko se nije usudio da potvrdi da li je riječ u ubistvu ili samoubistvu.

Ksenijini prijatelji takođe su sigurni u Aleksejevu krivicu, a istražni organi pokrenuli su postupak protiv mladića, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh