Svijet

U napadu izraelske policije na vjernike u Al-Aksi povrijeđeno 20 Palestinaca

Nakon džuma-namaza, molitve muslimana petkom, hiljade Palestinaca su u kompleksu Al-Akse proslavljale primirje u Gazi koje je Izrael sinoć sklopio s Hamasom

U napadu izraelske vojske gumenom municijom i šok bombama na vjernike nakon što je klanjan džuma-namaz u kompleksu Al-Akse, u okupiranom Istočnom Al-Qudsu, povrijeđeno je 20 Palestinaca, javlja Anadolu Agency (AA).

Nakon džuma-namaza, molitve muslimana petkom, hiljade Palestinaca su u kompleksu Al-Akse proslavljale primirje u Gazi koje je Izrael sinoć sklopio s Hamasom.

Okupljeni su potom htjeli mirnom šetnjom poći ka Starom gradu Al-Qudsu, ali izraelska policija je silom pokušala rastjerati okupljene te ih je napala gumenom municijom i šok bombama.

Izraelska policija navela je da su tokom demonstracija, nakon džuma-namaza, bacali kamenje i Molotovljeve koktele.

Iz palestinskog Crvenog polumjeseca navedeno je da je povrijeđeno 20 Palestinaca.

Dvojica su hospitalizirana


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh