Svijet

KRIMI SERIJA JOJ DALA IDEJU: Ovo je djevojčica koja je uspjela da pobjegne manijaku i uz jedan trik pomogne policiji da ga pronađe!

Djevojčica (11), koja se prije nekoliko dana odbranila od naoružanog muškarca koji je pokušao da je kidnapuje, rekla je da joj je serija “Red i zakon” pomogla da pobjegne od otmičara i pomogne policiji da ga uhvati.

Djevojčica - Screenshot

Nju je Džered Pol Stanga (31) napao 18. maja oko 7 sati ujutru na autobuskom stajalištu u okrugu Eskambija na Floridi. Stanga je izletio naoružan iz bijelog džipa i pritrčao djevojčici, koja se u tom trenutku igrala čekajući autobus. U sljedećem trenutku je djevojčicu ščepao i pokušao da je odvuče do vozila. Srećom, ona je pružila jak otpor, uspjela je da ga saplete i potom mu se otrgne i pobjegne.

Nekoliko sati kasnije napadač je uhvaćen, a policiji je mnogo pomoglo što je djevojčica na njemu ostavila “trag”. Na odjeću mu je nalijepila plavi slajm koji je imala kod sebe.

Malena, koju su mediji nazvali Alisa, kaže da je namjerno zalijepila slajma na odjeću otmičara jer je “znala da to može da bude dokaz ukoliko ga policija pronađe”.

– On je izašao iz kola sa nožem u ruci i krenuo je ka meni. Ja sam pokušala da pobjegnem, ali me je on uhvatio – rekla je djevojčica za medije, prenosi Telegraf.

Alisa kaže da je uspela malo slajma da mu izmaže po nadlaktici dok se borila sa njim.

– Mislim da sam uspjela malo i na podlaktici da mu ostavim – rekla je hrabra djevojčica.

Stanga je optužen za pokušaj otmice, napad hladnim oružjem i napad na maloljetno lice. On se nalazi u pritvoru, a određena mu je kaucija u visini od 1,5 miliona dolara.

Alisa je prethodno rekla roditeljima da joj je jedan muškarac prišao prije dvije sedmice. Od tada je djevojčicu svako jutro neko pratio na stanicu. Prvo jutro kada je otišla na stanicu bez roditelja napadač se vratio i ščepao je, piše “Alo!“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh