Svijet

Bill Gates morao je dati otkaz lani nakon što se saznalo da je imao aferu

BILL GATES navodno je imao aferu sa zaposlenicom Microsofta, što je istraživala i uprava tvrtke lani kad je milijarder odstupio, pišu američki mediji.

Bill Gates - Twitter

BILL GATES navodno je imao aferu sa zaposlenicom Microsofta, što je istraživala i uprava tvrtke lani kad je milijarder odstupio, pišu američki mediji.

Uprava tvrtke 2019. godine doznala je da je inženjerka iz Microsofta napisala pismo u kojem se navodi kako su ona i Gates imali seksualnu vezu tijekom godina, objavio je Wall Street Journal. prenosi “Index“.

Žena je u pismu zahtijevala promjene na svom poslu u Microsoftu, ali i tražila je da Melinda Gates, tad još Billova supruga, pročita pismo, iako nije jasno je li se to dogodilo.

Članovi odbora angažirali su odvjetničko društvo da provede istragu o vezi, navodi Journal. Tijekom istrage neki su se članovi zabrinuli zbog optužbi i odlučili da Gates, koji je 1975. godine osnovao tehnološku tvrtku, treba odstupiti s mjesta direktora uprave.

No milijarder je ponovno izabran u upravni odbor Microsofta na godišnjem sastanku dioničara, navodi se u izvješću. Dao je ostavku prije nego što je istraga mogla biti dovršena, rekavši da se želi usredotočiti na svoju filantropiju.

Gatesova glasnogovornica priznala je da je on “prije skoro 20 godina imao aferu koja je završila sporazumno”. Negirala je da je njegova odluka da odstupi s upravnog odbora povezana s tom aferom. “Zapravo je izrazio interes da se više posveti filantropiji koja je započela nekoliko godina ranije”, objasnila je.

Microsoft se našao na udaru kritika u travnju 2019. nakon što je Quartz izvijestio o lancu e-mailova unutar tvrtke u kojem su zaposlenice dijelile priče o seksualnom uznemiravanju i diskriminaciji.

Nakon izvješća, izvršni direktor Satya Nadella najavio je da će tvrtka promijeniti svoj postupak rješavanja pritužbi zaposlenika na uznemiravanje i diskriminaciju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh