Svijet

Bijela kuća: Izraelcima smo rekli da je osiguravanje sigurnosti medija velika odgovornost

Direktno smo komunicirali s Izraelcima i kazali da je osiguravanje sigurnosti i bezbjednosti reportera i nezavisnih medija velika odgovornost, objavila je glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki saopćila je kako je Izraelcima direktno saopćeno da je osiguravanje bezbjednosti reportera i nezavisnih medija velika odgovornost, javlja Anadolu Agency (AA).

Psaki je na Twitteru objavila post nakon što je izraelska vojska danas izvela napad na zgradu u Gazi u kojoj su se nalazili uredi međunarodnih medijskih organizacija, među kojima su Al Jazeera i američki Associated Press (AP).

”Direktno smo komunicirali s Izraelcima i kazali da je osiguravanje sigurnosti i bezbjednosti reportera i nezavisnih medija velika odgovornost”, napisala je Psaki.

Izraelski avioni u subotu su projektilima srušili zgradu od 13 spratova u kojoj su se nalazili i uredi televizijske kuće Al Jazeera, čije je sjedište u Kataru i američke novinske agencije Associated Press.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh