Svijet

Užas na sahrani: Pratili oca na vječni počinak, pa u kovčegu vidjeli drugu osobu! Istina ih je dotukla

Teško je i zamisliti kako su se samo osjećali tada.

Kovčeg - Pixabay/carolynabooth

Australijanka porijeklom iz Grčke u martu je morala zauvijek da se oprosti od supruga s kojim je bila u braku punih 57 godina. Da su ona i sinovi samo znali šta će da im se dogodi na sahrani!

Despina Nikolopulos neutješno je plakala pred ulazom u kapelu u Sidneju, znajući da će tu po posljednji put vidjeti svog muža s kojim je skoro cijeli život dijelila dobro i zlo.

Zbog prevelikog stresa žena nije bila u stanju da odmah uđe u kapelu, te su umjesto nje to učinili sinovi. A onda se dogodio skandal.

Jedan od sinova istrčao je napolje držeći se za glavu nakon čega je majci saopštio da u kovčegu nije tata Angelos. Žena je gledala sina u nevjerici ni ne shvatajući šta joj govori da bi potom i sama ušla unutra i prišla kovčegu.

“To nije on! Gdje mi je muž, zlotvori? Šta ste uradili s njim”, vikala je Despina na radnike na groblju koji su je zbunjeno posmatrali.

Agoniji jednakoj onome kroz šta je porodica Nikolopulos prolazila prethodnih dana nije se nazirao kraj. Nije se znalo gdje je tijelo pokojnika. Tek poslije 15 minuta otkriveno je da je on sahranjen u pogrešnoj raki dva sata ranije!

Otkriveno je da porodica tog drugog pokojnika koji je bio pred Nikolopulosom nije željela da vidi leš, pa je posljednji neobavezni proces identifikacije u kapeli izostao. Samim tim, Angelos je sahranjen u drugom grobu.

Na kraju je dva sata trajalo premještanje dva pokojnika u prave rake, pa je cijela priča dobila još više na bizarnosti i morbidnosti, a o osjećanjima ionako izmučenih porodica da i ne pričamo, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh