Svijet

Pakao od života: Otac natjerao kćerku da potpiše papir, a nakon toga ju je svakodnevno mučio na ovaj način

Maltretirao je i sina i kćerku zbog čega mu se sudi.

Amira Khadla - Instagram

Rašid Kadli (56) iz Vindzora, Velika Britanija, saslušan je zbog nasilja u porodici, pošto se sumnjiči da je pretjerao u svojoj strogoći i svakodnevno maltretirao svoje dvoje djece.

Dok je sina Hikema fizički napao, nakon čega je bio i uhapšen, nad kćerkom Amirom se iživljavao tako što ju je natjerao da potpiše ugovor i obećanje da će cijelog života biti mršava, da se neće ugojiti ni kilogram, a kilažu joj je provjeravao gotovo svaki dan, prenosi Metro.

Dvadesettrogodišnja Amira ispričala je na sudu kako je njen otac odlučivao šta će da obuče, sa kim može da se druži, šta će da gleda na televiziji…

Takođe, 2012. godine morala je da potpiše izjavu u kojoj obećava da će joj kilaža uvijek ostati ista.

“Ja, Admira Kadla, nikad neću sebi da dozvolim da se ugojim. Vježbat ću puno, pazit ću na ishranu i neću se ugojiti do svoje smrti”, stajalo je na papiru koji je potpisala prije devet godina, istakla je Amira.

Takođe je dodala da kada je imala devet godina, otac ju je gađao stolicom i nanio povrede glave, nakon čega ju je natjerao da laže kod ljekara da ju je pogodila lopta.

Otac ju je svakodnevno omalovažavao govoreći da je glupa i neuspješna, a pred porotom Amira je navela da se plaši svog roditelja.

Rašidu se sudi i za fizički napad na svog sina Hikema, kada gha je pretukao dok je čistio sobu, jer je prema mišljenju oca, bio previše spor.

“Nekoliko puta je udario sina u grudi, a zatim ga gurnuo na krevet, gdje je počeo da ga davi”, rekao je tužilac Alek Krikler.

Sljedećeg jutra, mladić se povjerio drugarima u školi. Oni su ispričali nastavnicima, a osoblje škole je prijavilo Rašida policiji, nakon čega je uhapšen.

Nasilnik je negirao napade na sina, rekvaši da je to bilo u samoodbrani, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh