Svijet

U Španiji u protekla tri dana od koronavirusa preminulo još 535 osoba

U protekla tri dana u Španiji je od posljedica zaraze novom vrstom koronavirusa preminulo još 535 osoba, javlja Anadolu Agency (AA).

Koronavirus - Twitter

U istom periodu registrovano je još 20.849 slučajeva zaraze.

Prema podacima Ministarstva zdravstva Španije, registrovan je pad novozaraženih i preminulih ali su brojke i dalje visoke.

Broj smrtnih slučajeva od COVID-19 dosegao je 67.636 uz porast od 535 od petka, 19. februara, a ukupan broj slučajeva povećan je za 20.849, i dosegao ukupno 3.153.971.

Fernando Simon, direktor Centra za hitne zdravstvene službe i upozorenja pri Ministarstvu zdravstva, upozorio je da bi, ako se mjere pretjerano ublaže i ne budu poštovale, moglo doći do povećanja slučajeva koji bi mogli ponovo dovesti u opasnost zdravstveni sistem.

U Španiji je od 25. oktobra vanredno stanje, a mjere su početkom januara postepeno pooštrene na inicijativu lokalnih samouprava, čime je zaustavljen i veliki rast broja novih slučajeva.

Kako se noćni policijski sat nastavlja u cijeloj zemlji, mjere povezane s radnim uslovima u barovima, restoranima i tržnim centrima ublažavaju se zbog ekonomske zabrinutosti i sudskih odluka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh