Svijet

POLARNI VAL U NJEMAČKOJ: U JEDNOM GRADU JUTROS JE IZMJERENO -26,7 STEPENI

Danas rano ujutro, istočna njemačka država Tiringija zabilježila je najniže temperature u cijeloj Njemačkoj, javlja Njemačka meteorološka služba (DWD).

Njemačka - AFP

Grad Mühlhausen bio je rekorder s najhladnijom temperaturom s -26,7 °C , slijede Olbersleben s -26 °C i Dachwig s -25,7 °C . Prema DWD-u, međutim, te su temperature još uvijek daleko od najhladnijih temperatura ikad izmjerenih u Njemačkoj. Rekord i dalje drži Hüll u Bavarskoj, koji je 1929. zabilježio temperaturu od -37,8 °C.

Jučer su niske temperature i snijeg uzrokovale velike probleme u prometu diljem Njemačke. I danas ima problema s prometom vlakova.

-Danas i u sljedećih nekoliko dana putnici u mnogim dijelovima zemlje moraju očekivati značajna ograničenja u lokalnom i međugradskom prometu zbog vremenskih prilika – rekla je glasnogovornica Njemačke željeznice.

Prema izjavi policijskog glasnogovornika, promet na autocesti A2 pored Bielefelda, koje je nevrijeme posebno pogodilo, jutros se odvijao neometano.

U drugim državama policijske postaje izvijestile su o pojedinačnim nesrećama zbog poledice na cestama.

U Schleswig-Holsteinu je dionica autoceste A7 u okrugu Rendsburg-Eckernförde bila privremeno potpuno zatvorena u smjeru Hamburga nakon što se zapalio ralica koja je čistila snijeg.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh